Tien jaar lang werkte ik als jurist in de Tweede Kamer. In de avonduren volgde ik de avondopleiding docent beeldende kunst en vormgeving aan de Willem de Kooning academie. Vandaag de dag werk ik full-time in de kunsten en  in mijn beeldend werk zoek ik -net als een jurist - de grote lijn, het wezen en de kern.  Ik maak kunst-objecten, heb een sieradenlijn en textiellijn ontwikkeld, geinspireerd op oude meesterwerken. Mijn werk en produkten zijn ook te zien en te koop via www.winklaarworks.com.

muur-sculptuur

Mijn laatste werken zijn mijn interpretaties van eeuwenoude meesterwerken. Oude meesterwerken zijn als oude vrienden: ik krijg een warm gevoel bij elk weerzien. Ook hier ben ik op zoek naar de kern, naar het wezen. 

 

Lichaamshouding

Van huis uit ben ik politicoloog, gefascineerd door lichaamshoudingen en macht. Wat blijft over wanneer invloedrijken worden ontdaan van alle onnodige franje als kleding, omgeving en details?  Al beeldend verken ik deze vraag. In enkele krachtige lijnen van Oost- Indische inkt wordt trefzeker een pose neergezet op kraft-papier, een stevig soort verpakkingspapier. Afgelopen jaren is de serie uitgebreid met machtige vrouwen en de kern van vrouwelijk leiderschap verkend.

Emo-man is een serie lijntekeningen van mannen verzonken in intense emoties. Zo zelfverzekerd en stevig als haar serie portretten van machtige politici zijn, zo ingetogen en ijl zijn de tekeningen van Emo-man. In gevoelige maar ook gitzwarte lijndiktes en introverte lichaamshoudingen op helderwit tekenpapier zoek ik naar de kwetsbaarheid van mannen verzonken in gedachten, eenzaamheid of verdriet.

Identity Art

Hoewel geboren en getogen in Nederland, ben ik middels mijn wortels verbonden met de Caribische cultuur: de muziek, de taal papiamento, het matriarchaat, het magische- realisme in de kunsten, de intense lichtval en kleuren op de eilanden, de pre-colombiaanse grottekeningen en veel meer. Beeldend druk ik dit gevoel uit in de serie Dushi Aruba (werktitel) en mijn sieraden Caquetio-kettingen. Deze Caquetio-kettingen zijn geinspireerd op de grottekeningen van de oorspronkelijke bewoners Aruba en Curacao.