(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De Luizenmoeder

De Luizenmoeder

2019

Ik zoek de essentie. Oude meesterwerken zijn geniaal qua licht, kleur, compositie, lijnvoering en zijn gegrift in ons collectieve geheugen. In deze serie onderzoek ik wat de noodzakelijke lijnen zijn voor de herkenning van meesterwerken. Dit werk is geïnspireerd op het schilderij De Luizenjacht van Gerard Ter Borch. Het is bewerkt met Stuart's Semple's blackest black, het zwartste, matste verf beschikbaar. 

De Luizenmoeder

De Luizenmoeder

2019

Ik zoek de essentie. Oude meesterwerken zijn geniaal qua licht, kleur, compositie, lijnvoering en zijn gegrift in ons collectieve geheugen. In deze serie onderzoek ik wat de noodzakelijke lijnen zijn voor de herkenning van meesterwerken. Dit werk is geïnspireerd op het schilderij De Luizenjacht van Gerard Ter Borch. Het is beschikbaar in alle kleuren van De Delftse Kleurenwaaier.
 

Michiel de Ruijter

Michiel de Ruijter

2019

Ik zoek de essentie. Oude meesterwerken zijn geniaal qua licht, kleur, compositie, lijnvoering en zijn gegrift in ons collectieve geheugen. In deze serie onderzoek ik wat de noodzakelijke lijnen zijn voor de herkenning van meesterwerken. Dit werk is geïnspireerd op het portret van Michiel de Ruijter. Het is bewerkt met goudkleurige metaalverf van Stuart Semple. 

Rembrandt's zelfportret met twee cirkels

Rembrandt's zelfportret met twee cirkels

2019

Ik zoek de essentie. Oude meesterwerken zijn geniaal qua licht, kleur, compositie, lijnvoering en zijn gegrift in ons collectieve geheugen. In deze serie onderzoek ik wat de noodzakelijke lijnen zijn voor de herkenning van meesterwerken. Dit werk is geïnspireerd op het  zelfportret van Rembrandt. Het is beschikbaar in alle kleuren van De Delftse Kleurenwaaier. 

Rembrandt's zelfportret met twee cirkels

Rembrandt's zelfportret met twee cirkels

2019

Ik zoek de essentie. Oude meesterwerken zijn geniaal qua licht, kleur, compositie, lijnvoering en zijn gegrift in ons collectieve geheugen. In deze serie onderzoek ik wat de noodzakelijke lijnen zijn voor de herkenning van meesterwerken. Dit werk is geïnspireerd op het  zelfportret van Rembrandt.

 'het melkmeisje'

'het melkmeisje'

2018

Ik werk met lijnen. Oude meesterwerken zitten geniaal in elkaar qua beeldaspecten zoals licht, kleur, compositie, lijnvoering  en zijn gegrift in ons collectieve geheugen. In deze serie onderzoek ik wat de noodzakelijke lijnen zijn voor de herkenning van meesterwerken. Dit werk is geïnspireerd door het schilderij 'het melkmeisje' van Delftse 17e eeuwse schilder Johannes Vermeer. Met Hella Jongerius deel ik de mening dat we ons moeten hoeden tegen kleurvervlakking. Derhalve zijn de kleuren van mijn muurobjecten gekozen uit de Delftse kleurenwaaier, gebaseerd op onder andere oude schilderijen van de stad Delft. .

Het puttertje

Het puttertje

2018

Ik zoek de essentie. Oude meesterwerken zijn geniaal qua licht, kleur, compositie, lijnvoering en zijn gegrift in ons collectieve geheugen. In deze serie onderzoek ik wat de noodzakelijke lijnen zijn voor de herkenning van meesterwerken. Dit werk is geinspireerd op het schilderij Het Puttertje van Carel Fabritius.
 

Het Puttertje

Het Puttertje

2018

Ik zoek de essentie. Oude meesterwerken zijn geniaal qua licht, kleur, compositie, lijnvoering en zijn gegrift in ons collectieve geheugen. In deze serie onderzoek ik wat de noodzakelijke lijnen zijn voor de herkenning van meesterwerken. Dit werk is geinspireerd op het schilderij Het Puttertje...

het straatje van Vermeer

het straatje van Vermeer

2018

Ik werk met lijnen. Oude meesterwerken zitten geniaal in elkaar qua beeldaspecten zoals licht, kleur, compositie, lijnvoering  en zijn gegrift in ons collectieve geheugen. In deze serie onderzoek ik wat de noodzakelijke lijnen zijn voor de herkenning van meesterwerken. Dit werk is geïnspireerd op het Straatje van Vermeer van de 17e eeuwse  Delfstse schilder Johannes Vermeer. Met Hella Jongerius deel ik de mening dat we ons moeten hoeden tegen kleurvervlakking. Derhalve zijn de kleuren van mijn muurobjecten gekozen uit de Delftse kleurenwaaier, gebaseerd op onder andere oude schilderijen van de stad Delft. 

La belle ferroniere

La belle ferroniere

2018

Ik zoek de essentie Oude meesterwerken zijn geniaal qua beeldaspecten als licht, kleur, compositie, lijnvoering en zijn gegrift in ons collectieve geheugen. In deze serie onderzoek ik wat de noodzakelijke lijnen zijn voor de herkenning van meesterwerken. Dit werk is geinspireerd op La Belle Ferroniere van Leonardo Da Vinci
 

Servet Val van Ixion

Servet Val van Ixion

2018

Handgeprinte linnen-katoenen servetten met mijn geabstraheerde interpretatie van 'De Val van Ixion' van Cornelisz van Haarlem (1588)...een echt 'converstation piece'  Verkrijgbaar in zwart en off-white Exlusieve servetten: omdat kunstliefhebbers ook van mooi tafelen houden

servet Vermeer Brieflezend meisje bij het venster

servet Vermeer Brieflezend meisje bij het venster

2018

Handgeprinte linnen-katoenen servetten met mijn geabstraheerde interpretatie van 'Brieflezend meisje bij het venster ' van Johannes Vermeer (1658) Net als het schilderij, zijn de servetten gemaakt in Delft..een echt 'converstation piece'  Verkrijgbaar in zwart en off-white. Prijs 35,- euro per 2 stuks Exclusieve servetten: omdat kunstliefhebbers ook van mooi tafelen houden.  

Straatje van Vermeer

Straatje van Vermeer

2018

Ik zoek de essentie. Oude meesterwerken zijn geniaal qua licht, kleur, compositie, lijnvoering en zijn gegrift in ons collectieve geheugen. In deze serie onderzoek ik wat de noodzakelijke lijnen zijn voor de herkenning van meesterwerken. Dit werk is geïnspireerd op het schilderij Straatje van Delft van Johannes Vermeer. Het is geschilderd met het matste zwart van Stuart Semple. Ook beschikbaar in andere kleuren uit De Delftse Kleurenwaaier. 
 

Venus van Milo

Venus van Milo

2018

Ik werk met lijnen. Oude meesterwerken zitten geniaal in elkaar qua beeldaspecten zoals licht, kleur, compositie, lijnvoering  en zijn gegrift in ons collectieve geheugen. In deze serie onderzoek ik wat de noodzakelijke lijnen zijn voor de herkenning van meesterwerken. Dit werk is geinspireerd op de Venus van Milo. Met  Hella Jongerius deel ik de mening dat we ons moeten hoeden tegen kleurvervlakking. Derhalve zijn de kleuren van mijn muurobjecten gekozen uit de Delftse kleurenwaaier, gebaseerd op onder andere oude schilderijen van de stad Delft.

Erasmus

Erasmus

2017

Oude meesterwerken zijn als familie: ik krijg een warm gevoel van herkenning. Ik probeer deze meesterwerken tot hun essentie terug te brengen. Dit kunstobject bestaat enkel uit het lijnenspel. Dit werk komt in elke omgeving, tegen elke muur, tegen elke achtergrond tot zijn recht. 

hanger Dame en dienstbode

hanger Dame en dienstbode

2017

The reunion with old masters is like meeting old friends, even after years it is a nice and warm reunion. With black lines I try to capture their essence. The result is this serie plexiglass jewelry-line inspired by famous paintings of old masters. This pendant is inspired by the famous painting Mistress and Maid by Johannes Vermeer (1666)

hanger Erasmus

hanger Erasmus

2017

The reunion with old masters is like meeting old friends, even after years it is a nice and warm reunion. With black lines I try to capture their essence. The result is this serie plexiglass jewelry-line inspired by famous paintings of old masters. This pendant is inspired by the portrait of Desiderius Erasmus by Lucas Cranach the Elder (1466-1536) . The original is to be seen in museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam in Holland.

hanger Fall of Ixion

hanger Fall of Ixion

2017

The reunion with old masters is like meeting old friends, even after years it is a nice and warm reunion. With black lines I try to capture their essence. The result is this serie plexiglass jewelry-line inspired by famous paintings of old masters. This pendant is inspired by Fall of Ixion by Cornelis Cornelisz van Haarlem (1588) . The original is to be seen in museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam in Holland.

hanger Onderbreking van de muziek

hanger Onderbreking van de muziek

2017

The reunion with old masters is like meeting old friends, even after years it is a nice and warm reunion. With black lines I try to capture their essence. The result is this serie plexiglass jewelry-line inspired by famous paintings of old masters. This pendant is inspired by the famous painting Girl interrupted at her Music by Johannes Vermeer.

harige hondentas

harige hondentas

2017

Deze hond is lekker zacht kan gewoon geaaid worden! De tas is van 100% ecologisch katoen, gemaakt zonder kinderarbeid en goede werkomstandigheden. 

kattentas

kattentas

2017

Deze lieve nieuwsgierige poes is aaibaar want gemaakt van een fluweelachtige stof. Het silhouet is handgesneden en de tas is voorzien van mijn persoonlijke label.De tasopening heeft een drukknoop je spulletjes veilig zijn. De ecologische canvastas is 100% katoen, 40 x 38 cm groot en gefabriceerd zonder kinderarbeid en goede arbeidsomstandigheden in India.

koala beertas

koala beertas

2017

  This lovely koala bear has a literally soft touch! This 100 % child-labour free, organic cotton/canvas tote bag comes with a furry koala bear. 

koala beer tas

koala beer tas

2017

  This lovely has a literally soft touch! This 100 % child-labour free, organic cotton/canvas tote bag comes with a furry koala bear. 

Melkmeisje

Melkmeisje

2017

Ik zoek de essentie. Oude meesterwerken zijn geniaal qua licht, kleur, compositie, lijnvoering en zijn gegrift in ons collectieve geheugen. In deze serie onderzoek ik wat de noodzakelijke lijnen zijn voor de herkenning van meesterwerken. Dit werk is geinspireerd op het schilderij Het Melkmeisje van Johannes Vermeer. Stuart Semple's black is gebruikt: het zwartste zwart

Melkmeisje

Melkmeisje

2017

Ik zoek de essentie. Oude meesterwerken zijn geniaal qua licht, kleur, compositie, lijnvoering en zijn gegrift in ons collectieve geheugen. In deze serie onderzoek ik wat de noodzakelijke lijnen zijn voor de herkenning van meesterwerken. Dit werk is geinspireerd op het schilderij Het Melkmeisje van Johannes Vermeer en bewerkt met Stuart Semple's goudkleurige verf. 
 

silhouet hond

silhouet hond

2017

This furry dog loves to be touched! He comes with a 100 % organic, child labourfree canvas tote bag. The dog wants to be ironed inside out.

hanger Meisje met de Parel

hanger Meisje met de Parel

2016

Het weerzien met oude meesters is als een ontmoeting met oude vrienden: zelfs na jaren is het fijne, warme en aangenaam.  Met zwarte lijnen probeer ik de essentie van onze oude Nederlandse meesterwerken te vangen. Het resultaat is deze serie plexiglass sieraden geïnspireerd op de Delftse meester-schilder Johannes Vermeer.  

hanger Melkmeid

hanger Melkmeid

2016

Het weerzien met oude meesters is als een weerzien met oude vrienden: zelfs na jaren is het een fijne en warme ontmoeting. Met zwarte lijnen probeer ik de essentie van onze meesterwerken te vangen. Het resultaat is deze plexiglass sieraden geïnspireerd op de meesterwerken van de 17e eeuwse Delftse schilder Johannes Vermeer.​  

Obama's onderonsje

Obama's onderonsje

2016

Obama heeft een onderonsje

oorbellen Melkmeid

oorbellen Melkmeid

2016

Het weerzien met oude meesters is als en weerzien met oude vrienden: zelfs na jaren is het een fijn en warm weerzien. Met zwarte lijnen probeer ik hun essentie te vangen. Het resultaat is deze plexiglass sieraden geïnspireerd op de Delfts meester-schilder Johannes Vermeer.​

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey

2016

Koningin van de televisie

Queen Elisabeth meets Jolie

Queen Elisabeth meets Jolie

2014

Angela Merkel ontmoet Angelina Jolie

Queen Elisabeth meets Mandela

Queen Elisabeth meets Mandela

2014

koningin Elisabeth ontmoet Mandela

Queen Elisabeth meets Merkel

Queen Elisabeth meets Merkel

2014

Koningin ontmoet Merkel